Bilgisayar kullanıcıları için performansı etkileyen tüm detaylar büyük önem taşır. Hızlı ve etkin bir kullanım için gereken pek çok detay bilgisayarlarda standart olarak bulunur. Ancak bazı durumlarda kullanıma ve cihaza bağlı olarak hızlı bir deneyim elde edemeyebilirsiniz. Birçok kullanıcı bilgisayarını hızlı bir şekilde kullanmak için çeşitli yöntemler dener. Genel olarak bilgisayarlara hız kazandırmak ve performansı iyileştirmek söz konusu olduğunda SSD’ler devreye girer. SSD’lerle birlikte hafızayı artırabilir ve beklediğiniz hızlı kullanıma erişebilirsiniz. Günümüzde geniş yer kaplayan SSD’ler hız ve hafıza seçeneklerinin yanı sıra pek çok avantajı beraberinde getirir.
Genel olarak SSD’ler standart bir şekilde yeni nesil cihazlarda bulunur. Ancak bazı durumlarda harddisk destekli bilgisayarlar için ek olarak satın almanız gerekebilir. Böyle anlarda birçok kullanıcı SSD satın almadan önce satın almadan önce uyumluluğa bakar. Cihazınız için uyumlu olan SSD’yi bulduktan sonra kurulum kısmıyla ilgili detaylara göz atmanız gerekir.
Pratik bir şekilde kullanıma uygun olan SSD’leri kolayca cihazınıza takmanız mümkündür. Bunun için SSD ile birlikte gelen yönergeleri takip etmeniz yeterli olacaktır. Yeni aldığınız SSD’yi taktıktan sonra Windows’a kurulum yapmanız gerekir. Kurulumla ilgili detaylar için aşağıdaki yöntemleri takip edebilirsiniz.
SSD’ye Windows Kurulum Adımları
SSD kurulumundan önce Windows’un hangi versiyonunu kurulum yapacaksanız ilgili dosyayı indirerek ilk adımı atabilirsiniz. Kuruluma özel dosyayı indirirken USB bellek desteğini ihtiyacınız olabilir. En az 8 GB’lık bir USB bellek bulundurmanız yeterli olacaktır. SSD kurulumuyla ilgili güvenilir bir dosyanın nasıl indireceğini bilmiyorsanız kısa bir araştırma yaparak doğru sonuca ulaşabilirsiniz.
Boş SSD’yi cihazınıza taktıktan sonra kurulum için gerekli adımları atabilirsiniz. Kurulum esnasında dosyaya ihtiyacınız olduğu için USB belleği cihazınıza takmayı unutmayın. USB belleği taktıktan sonra bilgisayarınızı başlatarak gerekli adımları takip edebilirsiniz. Bilgisayarınızı açtıktan sonra USB bellek üzerinden çalışma sağladığını görecekseniz. Eğer böyle bir ekranla karşılaşmadıysanız F2 tuşuna basarak kurulumu başlatabilirsiniz. Her iki seçenekte de başarılı olamıyorsanız, BIOS ayarları üzerinden USB belleğe geçiş yaparak kurulumu başlatabilirsiniz.
Bu aşamadan sonra kurulum yapacağınız alanı SSD’niz olarak seçip gerekli adımları takip edebilirsiniz. Bunun için sırasıyla Ayarlar> Güncelleştirme ve Güvenlik> Etkinleştirme (Settings > Update & Security > Activation) adımlarını izleyebilirsiniz.
Longline SSD
Longline SSD seçenekleri ile farklı kullanım amaçlarına uygun ürün çeşitleri sunar. Farklı hafıza ve özelliklerle karşınıza çıkan SSD’ler sayesinde çok daha hızlı ve aktif bir cihaz kullanımı elde edebilirsiniz. Pratik bir kullanım sunan SSD’lerin taşınabilir modellerini tercih ederek daha pratik bir kullanım elde etmeniz mümkündür.
Satın almak için tıklayınız