Birçok kullanıcı yanlışlıkla içinde dosyalar bulunan SD hafıza kartındaki verileri silebilir. Bunun yanı sıra, farklı nedenlerden dolayı tüm dosyaları silmeniz gerekebilir. Genel olarak, birçok kullanıcı SD kart üzerinden silinen bu dosyalara bir daha ulaşmanın mümkün olmayacağını bilir. Ancak bazı durumlarda sildiğiniz dosya ve verileri kurtarmak mümkün olabilir.
SD hafıza kartını kurtarmak için yapacağınız tüm işlemlerin tam anlamıyla kesin sonuçlar vereceğini söylemek mümkün olmayabilir. Ancak çeşitli programlar sayesinde SD hafıza kartından silinen dosyalarınızı kurtarmayı deneyebilirsiniz. Özellikle küçük boyutlu dosyaları kurtarmak için ücretsiz olarak sunulan birçok uygulama desteği vardır. Daha yüksek boyutlu veriler için kullanım aboneliği ödemeniz gerekecektir. Deneme yolu ile sonucu öğrenmek ve SD hafıza kartındaki dosyaları kurtarmak için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.
Disk Drill Yöntemi ile SD Kart Kurtarma
Disk Drill SD kart kurtarma yazılımı genel olarak harici depolama aygıtlarında silinen dosyaları kurtarmak için geliştirilen bir program olarak bilinir. Bu programı ücretsiz bir şekilde indirebilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz. Ücretsiz olarak indirebilen Disk Drill SD kart kurtarma programı ile 500 MB’a kadar olan veriyi ücretsiz olarak kurtarmanız mümkündür. 500 MB ve daha yüksek boyuttaki veriler için ücretli paketler gerekebilir. Aşağıdaki adımları uygulayarak dosyalarınızı kurtarabilirsiniz.
Disk Drill yazılımını cihazınıza indirerek işleme başlayabilirsiniz.
Daha sonra programı açarak size en uygun SD kart kurtarma yöntemini seçebilirsiniz.
Bu aşamadan sonra kayıp veri tarama işlemini başlatın.
Artık kurtarmak istediğiniz dosyaları seçebilirsiniz. Bu aşamadan sonra kurtarılan dosyaları farklı bir klasöre almayı unutmayın.
SD Hafıza Kartındaki Dosyalar Neden Silinir?
Kullanıcıların birçoğu SD hafıza kartındaki dosyaların neden silindiğini merak eder. Genel olarak bu duruma neden olan bazı adımlar vardır. Aşağıdaki detaylara dikkat ederek dosya kayıplarının nedenini öğrenebilirsiniz.
Yanlışlıkla biçimlendirme yaptığınızda tüm dosyaların silindiğini görebilirsiniz.
SD kart içinde yer alan dosyalar çoğu zaman yanlışlıkla kullanıcı tarafından silinebilir.
SD karta bulaşan bir virüs kullanıcıya ait tüm dosyaların silinmesine neden olabilir.
Bazı durumlarda kullandığınız SD hafıza kartı üretim bazlı hatalar nedeniyle sorun çıkarabilir.
SD hafıza kartınız dış etkenler nedeniyle hasar görebilir ve dosya kayıpları oluşabilir.